TOOKE koopt de koffie in bij een ambachtelijk Noord-Limburgse koffiebranderij.

Zij kopen de groene koffie rechtstreeks uit de producerende landen. Mede dankzij de makelaardij en hun eigen melangeur (koffieproever) wordt er uitsluitend groene koffie van zeer hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs ingekocht.

Deze Noord-Limburgse koffiebranderij brandt de koffie op een ambachtelijke wijze. Door de koffiebonen te branden gaan de suikers uit de boon karamelliseren, hierdoor ontstaat de bruine kleur van de koffieboon en ontstaan geur- en smaakstoffen.

Bereiding: gebruik 7-8 gram per kopje gemalen koffie.

U kunt bij ons ook zakken van 1 kg kopen.  

Mix en match jouw koffiekado met een lekker likeur,koekjes en snoepjes.


We hebben 4 verschillende soorten koffie. Ambachtelijke koffie uit Limburg! 

(Verkrijgbaar in bonen en snelfilter)

# De KÔFFIETÄÖT OËT BREE heeft een volle smaak van rijp fruit, met bloemige, frisse tonen en een toefje chocolade.

# Onze HUISMELANGE is een krachtige, rijke melange. Romig, met frisse zuren en verrukkelijke smaakhints van blauwe bessen, karamel, toast en chocolade.

# ITALIAANSE espresso is een volle, krachtige espresso met dat mooie Italiaanse temperament, maar zonder bittertje op het eind. Fijne chocoladetonen mengen zich met een langdurende zachte fruitige frisheid.

# MILANO espresso is op Milanese wijze gebrande espresso met een uitdagende, complexe smaak. Milano espresso combineert mooie ronde getoaste chocoladetonen met een heldere frisheid en delicate fruitige en karamelachtige aroma’s.

Ieder seizoen heeft zn eigen koffie: 

zomer, winter, lente en  herfst.

 


Ambachtelijke koffie

Heerlijk kopje koffie!